Pár hónapos babát hagytak magára a győri kórházban, mert szívbeteg - Csak egy rövid üzenetet írtak a szülők, hogy mi legyen a sorsa

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Pár hónapos babát hagytak magára a győri kórházban, mert szívbeteg - Csak egy rövid üzenetet írtak a szülők, hogy mi legyen a sorsa Azt gondolnánk, annál nincs szomorúbb, amikor súlyos beteg egy gyermek. Pedig van. Amikor ezt a beteg kisgyermeket magára hagyják a szülei pont azért, mert beteg lett. A győri kórházban kezelik a szívbeteg kisfiút, akiről levélben mondtak le a szülei. Azt gondolnánk, annál nincs szomorúbb, amikor súlyos beteg egy gyermek. Pedig van. Amikor ezt a beteg kisgyermeket magára hagyják a szülei pont azért, mert beteg lett.


Magára hagyták a féléves babájukat a szülők, mert kiderült, hogy szívbeteg


Nem erre számítottak a szülők
A győri Petz Aladár Kórházban pontosan ez történt, egy hat hónapos pici babát rotavírus-fertőzés gyanújával vittek orvoshoz a szülők, és a vizsgálatokkor kiderült, hogy probléma van a csecsemő szívével, meg kell műteni. Jelenleg még a gyermek-intenzív osztályon kezelik és vár rá még egy műtét, de jó esélyt látnak a felépülésére. A szülők két hétig nem látogatták a gyermeket, majd egy papírra vetett üzenetben lemondtak a gyermekről.

Már van, aki felkarolta a kisbaba-ügyét
Néhány helyi édesanya, amikor tudomásukra jutottak a történtek, elkezdte látogatni a babát, valamint a közösségi oldalakon adománygyűjtésbe kezdtek a kisfiú részére. Aki szeretné felvenni velük a kapcsolatot, megteheti a forrainefaragoanita@gmail.com címen. Most elsősorban pelenkát, popsikrémet, popsitörlőt, játékokat és 68-80-as méretű ruhákat gyűjtenek. Lapunk úgy értesült, hogy már a baba örökbefogadására is jelentkeztek, valamint elkezdett foglalkozni a gyermek ügyével egy alapítvány is. Remélhetőleg minél hamarabb megoldódik a kicsi sorsa.

Forrás: hvg.hu, Facebook/Anyukák babával 2017
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.09.29