Strandolás kisbabával - miket vigyünk feltétlenül magunkkal?

Karsay Lilla

Kisgyerek fejlődése

Karsay Lilla


Strandolás kisbabával - miket vigyünk feltétlenül magunkkal?

Miket vigyünk magunkkal a partra, amire feltétlenül szüksége lesz a kisbabának? 7 legfontosabb felszerelés vízpartra, amiket nem szabad otthon hagynunk.

Mit vigyünk magunkkal a strandra, vízpartra, amire szüksége lehet a csecsemőnek. Egy rövid, áttekinthető listába gyűjtöttem össze a legfontosabb felszereléseket, melyeket feltétlenül érdemes bepakolni, bárhová is megyünk pancsolni.
1. Úszónadrág/úszópelenka
’Medencés baleseteket’ előzi meg a használata. Az ideális úszónadrág derékban és a comboknál összehúzható, alá úszópelenkát tenni nem szükséges, hiszen az csak megszívja magát vízzel. Ha nincs lehetőség ilyen úszónadrágot beszerezni, akkor az úszópelenka nyújthat megoldást, mely alá szintén nem kell semmi mást feladni a babára. Vannak nagyon aranyos fürdőruhák, melyeket feladhatunk a Picikre ugyan, de amíg nem szobatiszta, addig mindenképpen tanácsos alátenni az úszópelenkát.
2. Törölköző
3. Kissapka

Ez nyáron nyilván egy vékonyabb sapit jelent, mely védi a baba fejét a naptól.
4. Magas faktorszámú naptej
Kánikulában fokozottan figyeljünk arra, hogy a megfelelő faktorszámú naptejjel kenjünk be a babákat, hiszen a Kicsik bőre érzékenységüknél fogva sokkal hamarabb leéghet.
5. Árnyékoló (sátor) 
Egy félig nyitott sátor vagy akár napernyő is megteszi. Egyrészt a tűző nap miatt kell a védelem, másrészt, ha elalszik a Pici, akkor mindenképp árnyékos, nyugodt helyet érdemes erre a célra keresni.

Nem elég csak abban bízni, hogy úgyis lesz elég lombos fa adta árnyék a strandon
6. Megfelelő mennyiségű folyadék és melegben nem romlandó étel
Nem csak a felnőtteket érinti a bő folyadék fogyasztásának fontossága, gyermekeknél még inkább oda kell figyelni a bő folyadékpótlásra. Hőségben érdemes teát vinni, ami langyosan sem lesz ihatatlan a Kicsik számára. Az étel lehet valamilyen keksz vagy gyümölcs, ha hűtésre nincs lehetőségünk, akkor a tejtermékeket kerüljük.
7. Úszómellény
Csónakázásnál vagy más vízi tevékenységnél indokolt a használata, feltétlenül vigyünk magunkkal úszómellényt!
Szerző: Karsay Lilla
 


Karsay Lilla

Kisgyerek fejlődése

Karsay Lilla


2014.08.08