Súlyosan megégett a lányuk, a szülők mégsem vitték orvoshoz, nehogy megszólják őket a faluban - Bele is halhatott volna

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Súlyosan megégett a lányuk, a szülők mégsem vitték orvoshoz, nehogy megszólják őket a faluban - Bele is halhatott volna Véletlenül megégette magát a lányuk a forró kályhánál, de a szülők mégsem vitték orvoshoz, hanem házilag kezelték - majdnem belehalt. Véletlenül megégette magát a lányuk a forró kályhánál, de a szülők mégsem vitték orvoshoz, hanem házilag kezelték - majdnem belehalt. A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a szülőket, áll az ügyészség honlapján.

A bűnügy vádlottjai, egy férfi és egy nő élettársi viszonyban éltek Tatárszentgyörgyön, a folyamatos ápolásra szoruló lányukkal (a lány életkora nem derült ki az ügyészségi hírből - a szerk.). A család szűkös anyagi körülmények között lakott a házban, fa tüzelésű kályhával fűtöttek.

Véletlenül nekiment a forró kályhának
2015 decemberében, az esti órákban a lányuk véletlenül nekiment a forró kályhának, amitől kigyulladt a ruhája, ennek következtében másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A férfi végül egy vödör vízzel eloltotta a tüzet.

Házi módszerekkel kezelték
Bár a lány teste nagyon megégett, szülei úgy gondolták, inkább házilag próbálják ellátni az égési sebeit - az orvosnak nem akartak szólni, nehogy még a végén megszólják őket a faluban. Így kenőccsel és étolajjal kenegették a lány égett testrészeit, és vizes borogatással próbálták enyhíteni a fájdalmait.

Csaknem belehalt
A lány állapota azonban nem javult, a sérülésének híre pedig eljutott a többi családtaghoz is, akik értesítették az orvost. A lányt azonnal kórházba szállították, de ekkor már életveszélyes állapotban volt, mivel az égési sebei a szakszerűtlen kezelés miatt begyulladtak. Szerencsére még időben elkezdték az ápolását, így tudták megmenteni az életét.

Olvasd el ezt is!
Hogyan ápold a babák, kisgyermekek sérüléseit? Mikor kell orvoshoz vinni a gyereket? Szakorvos válaszol!
Sebek ellátása babáknál, kisgyermekeknél: vágott sebek, szúrt sebek, szájüregen belüli sérülések, állatharapás, égési sérülések »

Forrás: ügyészség.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.07.18