Szelíd szülés, gondmentes gyermekágy - homeopátiás segítséggel

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Számos szülés igazolta, hogy homeopátiás szerek alkalmazásával a méhösszehúzódások hatásossága fokozódik, és a különböző típusú fájásgyengeségek megszűnnek, a fájások rendszeressé válnak, a lelassult szülés ismét jó ütemben halad, az addig merev méhszáj fellazul, és a homeopátiás segítség hatására tágulékony lesz.

A homeopátiával való szülés további előnyei:
- A méhlepény leválását követő vérzések száma lényegesen csökken.

- Ritkábban alakult ki a méh szülés utáni összehúzódásának elégtelensége.

- A gátseb és a hasfali seb fájdalma is elviselhetőbbé válik.

- A vajúdók furcsának tartott viselkedési jellegzetességei, mint az agresszivitás, a kooperáló-készség hiánya, az eluralkodó félelmek kedvezően változnak.

- A vajúdást gyakran kísérő hányás könnyen befolyásolhatóvá vált a homeopátiás szerekkel.

- Gyorsabb a regenerálódás, a gyermekágyasok hamarabb felépülnek, több erejük van újszülöttjük ellátására.

- Rövidül a kórházi ápolási idő.


A vajúdás és szülés során adható homeopátiás szerek

ACONITUM
Az egész szülés során talán a leggyakrabban indikált homeopátiás szer mind az anya, mind az újszülött szempontjából. A szüléssel, születéssel kapcsolatos félelmek és hirtelen, váratlan, sokkszerű hatások kezelésének szere. Magas hígítása segít kivédeni ezen esetleges sokkhatások következményeit. Segíti az újszülöttkori sárgaság gyors oldódását, az anya- magzat kötődés gyors kialakulását, és a szopóreflexet. Bővebben >>

ARNICA
A vajúdás és a szülés során megjelenő testi és lelki tünetek kezelésére egyaránt alkalmas homeopátiás szer, amelynek kiváló vérzéscsökkentő hatása mellett a szöveti sérülések gyógyulását elősegítő hatása is van. Hatékonyan alkalmazható a vérömlenyek maradéktalan felszívódása érdekében. Fájdalomcsillapító és visszérgyulladás-megelőző hatása van. Magas hígításban célszerű adni, különösen akkor, ha a kismama kimerült, fáradt, levert, ugyanakkor magát erősnek szeretné láttatni, és mindenféle támogatást elutasít.
Bővebben >>

BELLIS PERENNIS
Közepes vagy magas hígítását a kismedence Arnica-jaként is említi a homeopátiás irodalom. Különösen nehéz szülések, elhúzódó kitolási szak alkalmával, vákuum alkalmazása után, és esetleges farokcsont-sérülés vagy törés miatt javasolják.
Bővebben >>

CAULOPHYLLUM
Közepes és magas hígítása homeopátiás Oxitocinként szerepelhet, vagyis segíti a méhszáj tágulását és csökkenti a kimerítő, rövid és eredménytelen méhösszehúzódások számát. Kitolási szakban is sikerrel alkalmazható a fájások leállása esetén.
Bővebben >>

CIMICIFUGA
Közepes és magas hígítása a fokozott méhizom-tónus és merev, nem táguló méhszáj miatt jelentkező tépő, görcsös, combba sugárzó elviselhetetlen fájdalmakra hat.
Bővebben >>

GELSEMIUM
Magas hígítása a méhizomzat elégtelen összehúzódása miatti fájásgyengeség, nehezen táguló méhszáj miatt stagnáló szülés esetén alkalmazható. Feltűnő az általános izomgyengeség, amely különösen a szemhéjakon feltűnő, és kézremegésben jelentkezik. Kifejezett lehet az anya szorongása a szülés lefolyását illetően.
Bővebben >>

STAPHYSAGRIA
Magas hígítása húgycső katéterezése vagy egyéb sérülése esetén alkalmazható, fájdalomcsillapító hatású, az egyenes vonalú, éles szélű metszett sebek gyógyulását segíti elő, és megelőzi a bélfal izomzatának tónuscsökkenéséből adódó székrekedést, és a hólyagfal atóniája miatt kialakuló esetleges vizelet-elakadást.
Bővebben >>

A gyermekágyas időszak homeopátiás szerei

CHINA RUBRA
A folyadékveszteség - vérzések, tejelválasztás, izzadás – következtében kialakuló gyengeség, vérszegénység, láz homeopátiás szere közepes hígításban adva.
Bővebben >>

SILICEA
Közepes vagy magas hígításban a szoptatás idején jelentkező fáradtsággal kísért hátfájdalmat enyhíti.
Bővebben >>

APIS MELLIFICA
Ha a szoptatás első napjaiban, heteiben a mell bőre kipirult, a mirigyállomány ödémás, égő-szúró fájdalma hidegre javul, közepes hígításban javasolhatjuk a tünetek enyhítésére. Bővebben >>

ATROPA BELLADONNA
Közepes vagy magas hígítása mérsékli a lüktető fájdalommal kísért vörös duzzanatot a lázas gyermekágyas anya számára.
Bővebben >>

BRYONIA ALBA
Közepes hígítása javasolható, ha a mellek fájdalma a legkisebb érintésre is erősödik, ugyanakkor nagy felületen nyomásra, mint például szoros melltartó viselésére feltűnően enyhül.
Bővebben >>

RICINUS COMMUNIS
Alacsony hígítása fokozza a tejtermelést az emlők mirigyállományában.
Bővebben >>

A vajúdás és szülés során a homeopátiában jártas segítő nem séma szerint, rutinszerűen javasolja a bevált homeopátiás szereket, hanem az anya pillanatnyi testi tüneteinek, érzelmi és értelmi megnyilvánulásainak megfelelően, személyre szabottan. Szerencsés lenne, ha már a várandósság elején, vagy akár a fogamzásra való felkészülési időben alkati kezelésben részesülnének a párok. Így az alkati kezelés és az akut esetben használatos homeopátiás szerek együttesen fejtenék ki kedvező hatásukat a babák és mamák érdekében.


 


Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2010.10.14