Terényi Andrea

Terényi Andrea

Szakértők

Terényi Andrea


Terényi Andrea

Terényi Andrea vagyok, Családi és intézményes Kapcsolatteremtő nevelési, bullying megelőzési szaktanácsadó, a Kapcsolatteremtő nevelés című könyv szerzője.

A kapcsolatteremtő nevelés módszerét saját, több évtizedes, valamennyi korosztályt érintő nevelői tapasztalati gyakorlatomban hoztam létre, és alkalmaztam sikerrel, az integráció megkönnyítésére, a nehezen kezelhetőnek tartott gyermekekkel való bánásmód szemléletváltó megoldáskeresésére, a családi és intézményes nevelés területén.
A viselkedési problémák okainak megértésére, és legjobb saját megoldási lehetőségek keresésére, a bántalmazások, a rettegett bullying hosszú távú, tartós megelőzésére.
A kapcsolatteremtés, és építés, pozitív kommunikáció lehetőségeire önmagunkkal, és másokkal.

A módszer a gyermek tervezésétől, korhatár nélkül támogatja a családi, és intézményes nevelést, tanulást.
Saját, személyre szabott gyakorlati megoldások lehetőségeit kínálja a stressz, a dührohamok kezelésére, önbizalom, önérték emelésére, családi, és intézményes nevelési kapcsolati, kommunikációs problémák megoldásában.

Holisztikus szemléletű, azaz testi, érzelmi, gondolati szinten, ezek egységében, valamint az adott környezet lehetőségeit, és az egyéni sajátosságokat figyelembe véve alkalmazható, és megtanulható. 

Előremutató, pozitív szemléletű, és hangvételű, hibáztatás helyett a gyakorlati megoldáskeresésre összpontosít.
Pozitív tulajdonságokra, és érzésekre épít, érző, és értő elfogadással keres új lehetőségeket, személyre szabott legjobb saját megoldásokat.

A családi és intézményes kapcsolatteremtő nevelési, bullying megelőzési szaktanácsadás elérhető a nyilvános facebook profilomnál, 
valamint a Nevelési és életvezetési tanácsadás oldalamon.

A könyvem e-könyvként érhető el: https://azenkonyvem.hu/termekek/kapcsolatteremto-neveles


Terényi Andrea

Szakértők

Terényi Andrea