Almamártás

Szülők lapja

Baba receptek Mártások

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Mártások
12 hónapos kortól

Almamártás Hozzávalók:
Hozzávalók 1 fő részére
150 g alma
5 g liszt
30 ml tejföl
20 g cukor
fahéj, szegfűszeg, citromhéj, citromlé
Elkészítés:

Kb. 150-200 ml vizet felteszünk forrni, beletesszük a fahéjat, a cukrot, a citrom megtisztított, vékonyra vágott héját, pár darab szegfűszeget. Fedő alatt kb. 10 percig hagyjuk forrni. Közben meghámozzuk és apróra vágjuk az almát. Kiszedjük a fűszereket a vízből, beletesszük az almát és puhára főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, a mártás levéből keveset hozzámerve összemelegítjük, majd a tejfölt az almás léhez öntjük. Alaposan összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. 5-10 percig forraljuk, amíg besűrűsödik, utóízesítjük citromlével. Az almadarabok maradhatnak egészben, de a kész mártást le is turmixolhatjuk.


DIETETIKUS VéLEMéNYE

Ezt a mártást felhasználhatjuk édességekhez, pl. piskótához, de akár főtt húshoz és pirított darához is. Ha turmixoljuk, nem muszáj az almát teljesen puhára főzni, ha kevesebb ideig van hőhatásnak kitéve, kevésbé csökken C-vitamin-tartalma. Növelhetjük az étel C-vitamin-tartalmát azzal is, ha frissen facsart citromlevet adunk hozzá, és csak akkor, amikor már nem forró a mártás.








TáPANYAGTARTALOM


Energia: 197 kcal


Fehérje: 2 g


Zsír: 0,6 g


Szénhidrát: 32 g







 


Szülők lapja

Baba receptek Mártások

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Mártások
12 hónapos kortól

Baba receptek

Baba recept gyűjteményünkből több mint 200 étel, ital közül tudsz választani a babádnak. A receptek korcsoportokra vannak bontva, már 6 hónapos kortól vannak bébiitalok, levesek, pépek, főzelékek, feltétek, uzsonnák, édességek babáknak.

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré