50 g alma
50 g banán
20 g kukoricapehely Elkészítés:
Az almát és a banánt alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, a kukoricapelyhet apróra törjük. Az almát lereszeljük, a levével meglocsoljuk a kukoricapelyhet (ha túl száraz marad, adhatunk hozzá még almalevet, vagy akár anyatejet). A banánt villával összetörjük, majd hozzákeverjük a kukoricapehelyhez és a reszelt almához.
DIETETIKUS VéLEMéNYE
Ezt a gyümölcsös ételt akkor adjuk a kicsinek, ha a hozzávalókat már egyenként megszokta. A gyümölcsök és a kukoricapehely kiváló energiaforrás, az alma és a banán vitamintartalma fontos a szervezet számára. A banán magas B6-vitamin-tartalma segíti az idegrendszer működését, a szervezetbe bekerült fehérjék hasznosulását.
TáPANYAGTARTALOM
Energia: 134,6 kcal
Fehérje: 2,4 g
Zsír: -
Szénhidrát: 31,1 g