100 g alma
50 g sárgarépa Elkészítés:
Az almát lereszeljük, a sárgarépát gőzben megfőzzük, összetörjük és összekeverjük az almával.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A babák általában az almát és a sárgarépát már a leválasztás elején megismerik. Miután mindkét élelmiszert megszokta, kombinálhatjuk őket. Egy pici frissen facsart citromlevet is csepegtethetünk rá, ezzel növeljük C-vitamin-tartalmát. Miután a baba már elkezdett rágni, a sárgarépát nem kell megfőzni, csak alapos tisztítás után lereszelni. Ezt a „salátát” a család többi tagja is fogyaszthatja pl. gyomorrontás esetén, mivel az alma és a sárgarépa bőven tartalmaz pektin nevű rostot, ami nyugtatja a gyulladt nyálkahárhyát.
TáPANYAGTARTALOM
Energia: 51 kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: -
Szénhidrát: 11 g