Hozzávalók:
300 ml tej
30 g búzadara
100 g alma
pici cukor
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a darát. Pár percig főzzük, amíg a dara teljesen megdagad, megpuhul. Ezután hagyjuk egy kicsit hűlni. Közben meghámozzuk, és lereszeljük az almát, hozzákeverjük a tejbedarához. Egy pici cukorral édesíthetjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Szinte mindenki által kedvelt tejbedara almával dúsítva. Az alma pektintartalma kedvezően hat az irritált, gyulladt nyálkahártyára, nyugtatja azt. Az ételhez ne használjunk túl sok cukrot, fokozhatja a hasmenést. A tej laktóztartalma szintén fokozhatja a hasmenést, ezért ha szükséges, sima tej helyett használjunk laktózmentes tejet. Vagy akár tej helyett vízzel is elkészíthetjük ezt az ételt, akkor akár már a szénhidrát beépítés idején is adható a betegnek.