(8-10 szelethez)
3 db tojás
60 g liszt
60 g porcukor
1 csomag sütőpor
300 g ananász (konzerv) Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Margarinnal kikent tortaformába öntjük, a tetejére ananászkarikákat teszünk. (Kicsit nyomkodjuk bele a masszába a gyümölcsöt, hogy ne essen le a tetejéről). Meleg sütőben készre sütjük.
DIETETIKUS VéLEMéNYE
Egyszerű, finom sütemény. A friss ananászt helyettesíthetjük konzerv ananásszal is. Viszonylag sok cukrot tartalmaz, mivel a tésztába is teszünk cukrot, valamint ha konzervananászt használunk, a lé cukortartalma is jelentős.
TáPANYAGTARTALOM
Energia: 834 kcal (1 szelet kb. 83,4 kcal)
Fehérje: 24,8 g (1 szelet kb. 2,5 g)
Zsír: 15,2 g (1 szelet kb. 1,5 g)
Szénhidrát: 142,8 g (1 szelet kb. 14,3 g)