Hozzávalók:
Hozzávalók 1 főre
150 g burgonya (1 közepes darab)
60 g banán (0,5 db közepes banán
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk, majd megfőzzük. A főzővizet leöntjük és a burgonyát a banánnal együtt egy elektromos robotgéppel habosra pürésítjük.
Egy adag étel energia-és tápanyagtartalma:
Energia: 193 kcal
Fehérje: 4,4 g
Zsír: 0,4 g
Szénhidrát: 42 g
Só: 0 g
Rost: 5 g
Dietetikus véleménye:
Az ételt tovább kombinálhatjuk sárgarépával, brokkolival, sütőtökkel. Ha túlságosan szilárdnak ítéljük meg a pürét, akkor lazíthatjuk az állagát a burgonya főzőlevével, így nem érdemes az összes vizet leönteni, tegyünk félre egy keveset arra az esetre, ha szükség lenne rá.