500 g darált sertéscomb
10 ml olaj
1 nagy fej vöröshagyma
500 ml paradicsomlé
3 evőkanál sűrített paradicsom
2 db nagyobb paradicsom
fokhagyma
só
oregánó
bazsalikom
fehérbors
babérlevél Elkészítés:
A megtisztított hagymát apró kockára vágjuk, az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges, kevés cukrot adunk hozzá. Mikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a meghámozott, kockára vágott friss paradicsomot, 3-4 percig még forraljuk. Eltávolítjuk a babérlevelet. Főtt spagetti tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Szinte minden gyerek kedvence a bolognai spagetti. Házilag, friss alapanyagokból készült szósz lényegesen egészségesebb, mint üveges, vagy porból készült társaik. Ha a szeletelt paradicsomot csak 1-2 percig főzzük, kevesebbet veszít vitaminjaiból.