Tésztához:
100 g liszt
25 ml tej
1-3 db tojás
2 ml étolaj
szódavíz
Mártáshoz:
12 g liszt
5 g vaj
100 ml tej
20 g sajt
120 g brokkoli
só Elkészítés:
A lisztből, tejből, tojásból, pici sóval, olajjal és szükség szerinti szódavízzel palacsintatésztát készítünk. Serpenyőben világos palacsintát sütünk belőle.
A lisztet szárazon világosra pirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, felengedjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. A gőzben megfőzött brokkolit villával összetörjük, megsózzuk, és annyi tejes mártást adunk hozzá, hogy krémszerű legyen. Ezzel a krémmel megtöltjük a palacsintákat. A maradék mártást a tűzre visszatéve elkeverjük a reszelt sajttal, és a megtöltött palacsintákra öntjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Kalciumban gazdag étel (a tej és a sajt miatt). A picik krémessége miatt könnyen el tudják fogyasztani. A család többi tagjának tovább lehet fejleszteni az ételt: a megtöltött palacsintákat vajjal vékonyan kikent tepsibe vagy jénai edénybe tesszük, ráöntjük a sajtmártást, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben megpirítjuk.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 684,4 kcal
Fehérje: 29,4 g
Zsír: 17,5 g
Szénhidrát: 95 g