100 g sertéshús (comb vagy karaj)
250 g burgonya
10 g vaj
100 ml tej
10 ml étolaj
3 g vöröshagyma
petrezselyemzöld
kakukkfű
só Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemzölddel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a megtisztított, kockára vágott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, forrón áttörjük, majd a vajjal és a tejjel alaposan kikeverjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a burgonyapüré felét, ráterítjük a húsos masszát, majd a püré másik felét. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje enyhén megpirul.
Kisebb babáknak a darált húst enyhén sózva, hagyma és fűszerek nélkül megpároljuk. A főtt burgonyát levével pürésítjük, nem teszünk bele vajat és tejet. Sütésnél csak átmelegítjük, nem pirítjuk meg.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Könnyen fogyasztható étel. A tetejére tehetünk reszelt sajtot, ezzel még ízletesebbé válik az étel, valamint ezzel kalciumtartalmát növeljük.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 714 kcal
Fehérje: 26,7 g
Zsír: 37,1 g
Szénhidrát: 55,6 g