
200 gr. burgonya
20 gr. margarin
1 dl kefír
1 tojás sárgája Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, krumplinyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a margarint és a kefírt. Jól kikeverjük és hőálló edénybe töltjük. A közepébe lyukat fúrunk és beletöltjük a tojás sárgáját.
Figyelmeztetés! A tojás sárgáját alaposan el kell különíteni a fehérjétől, mert allergiát okozhat. Egy éves kor előtt a csecsemőnek nem adható tojásfehérje!
Variációk a burgonyaszemre:
- Készíthető tojás sárgája helyett más töltelékkel is.
- Tölthetünk a mélyedésbe petrezselyem zölddel kikevert túrót paradicsommal, vagy petrezselyem zölddel párolt darálthúst.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A burgonya kitűnő szénhidrátforrás. A kefír, mint tejtermék, jó kalciumforrás. A benne található baktériumok segítenek kialakítani a megfelelő bélflórát.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 1748,5 kJ/416,1 kCal
Fehérje: 9,73 g
Zsír: 21,17 g
Szénhidrát: 43,21 g