
Hozzávalók:
3,5 dkg cékla
6,5 dkg burgonya
Elkészítés:
A meghámozott, kockára vágott céklát megfőzzük, szitán attörjük. A krumplit apró kockára vágjuk, és fedő alatt kevés vízben megfzzük, majd szitán áttörjük. A céklát és a krumplit összekeverjük és főzőlével pépesítjük.
Fontos!
Mindenképp külön kell megfőzni a krumplit, mert a céklától megkeményedik, és nehéz lesz áttörni!
Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A színes főzeléknövényeket pedig főzés helyett párolhatjuk.
Ezek az eljárások a zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 71,8kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: - g
Szénhidrát: 15 g