200 g cseresznye
30 ml tejföl
10 dkg liszt
fahéj, szegfűszeg
citrom leve és héja
pici cukor
Elkészítés:
Egy fazékba felteszünk forrni vizet, amit egész fahéjjal, szegfűszeggel, alaposan megmosott citrom vékonyra szeletelt héjával ízesítünk. A víz fedő alatt forrjon. Kb. 10 perc forrás után kiszedjük a fűszereket, és beletesszük a vízbe a magozott cseresznyét. A tejfölt elkeverjük a liszttel és hozzámelegítjük a leveshez: állandó keverés mellett a tejfölhöz a leves forró vizét lassan adagoljuk, végül az összeset visszaöntjük a levesbe. így nem csapódik ki a tejföl. átforraljuk a levest. ízesíthetjük kevés cukorral, citromlével. Hidegen tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezt a levest csak 12 hónapos kor után adjuk a kicsinek tejföl- és liszttartalma miatt. A citromlevet érdemes akkor hozzáadni a leveshez, mikor kihűlt, így kevésbé sérül a citrom magas C-vitamin-tartalma.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 228,3 kcal
Fehérje: 3,8 g
Zsír: 6,7 g
Szénhidrát: 36,9 g