Hozzávalók 1 főre:
150 g burgonya (1 közepes darab)
50 g csirkemáj (1 db) Elkészítés:
A májat és a felkockázott burgonyát főzzük meg külön-külön. Amikor megpuhultak pürésítsük kézi mixerrel.
Dietetikus véleménye:
Ügyeljünk arra, hogy a májban lévő rágósabb részek ne kerüljenek az ételbe ezt érdemes legkésőbb a pürésítés előtt eltávolítani. Ne adjunk a babának hízott állat máját (lúd, kacsa) se sertés- és borjúmájat. A máj többek között jelentős mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, A-vitamint és vasat.
Egy adag étel energia-és tápanyagtartalma:
Energia: 140 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 0,5 g
Szénhidrát: 30 g
Só: 0 g
Rost: 4 g