50 g csirkemell
100 g cukkini
50 g burgonya Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A cukkinit és a burgonyát szintén alaposan megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk és kevés vízben, vagy gőzben megfőzzük. Mikor kicsit kihűlt, összeturmixoljuk a főtt csirkehússal.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezt a három alapanyagból készült ételt akkor adjuk a kicsinek, ha már egyenként megszokta az összetevőket. A csirkehús megfelelő minőségű fehérjét biztosít a fejlődő szervezet számára. A cukkini magas víztartalmú zöldségféle, a belőle készült főzeléket érdemes burgonyával sűríteni, ennek telítőértéke is magasabb.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 134 kcal
Fehérje: 12,7 g
Zsír: 1,2 g
Szénhidrát: 13 g