200 g cukkini
30 ml tejföl
1 db tojás
40 g reszelt sajt
30 g sonka (nem füstölt)
só
szerecsendió
margarin Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk, állni hagyjuk. A tejfölt összekeverjük az egész tojással, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, hozzákeverjük a lecsepegtetett cukkinikarikákat és a vékony csíkokra vágott sonkát. Margarinnal vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és sütőben pirosra sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A cukkini az egyik legkedveltebb zöldségféle, sokféleképp elkészíthető. A sajtos-tejfölös „mártás”, illetve a sonka nagyon finom a kevésbé intenzív ízű cukkinivel. Ez az étel fehérjében, kalciumban és D-vitaminban gazdag, köszönhetően a sajtnak, tejfölnek, sonkának és a tojásnak. Ezek az anyagok szükségesek a gyerekek megfelelő testi és szellemi fejlődéséhez, a csontozat megerősödéséhez.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 396,3 kcal
Fehérje: 27,2 g
Zsír: 25,3 g
Szénhidrát: 12,8 g