2 főtt tojás
20 gr vaj
só
bors
szerecsendió
petrezselyemzöld
(májpüré, vagy halkrém)
Mártáshoz:
20 gr vaj
20 gr liszt
2 dl babatej, vagy tej
20 gr reszelt sajt
1 egész nyers tojás Elkészítés:
A főtt tojásokat kettévágjuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyem zölddel ízlés szerint máj-, vagy halpürével összekeverjük. Ezt a masszát töltjük a főtt tojások fehérjébe.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Felöntjük babatejjel, vagy tejjel és sűrűre főzzük. Belekeverjük a sajtot, majd a habbá felvert tojásfehérjét.
Kikent tűzálló tálba rakjuk a töltött tojásokat, majd a mártást ráöntjük és 5 percig előmelegített sütőben sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A tej és a sajt megfelelő kalciumellátottságot biztosít. A trappista sajt helyett választhatunk zsírszegényebb sajtfajtát, pl. óvári vagy tolnai sajtot. Szintén csökkenthetjük az étel zsírtartalmát, ha 1,5%-os tejet használunk.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 3266,2 kJ / 777,6 kcal
Fehérje: 31,16 g
Zsír: 57,88 g
Szénhidrát: 27,28 g