Hozzávalók 1 fő részére
60 g darálthús (sertés)
negyed db zsemle
negyed tojás
pici fokhagyma, póréhagyma
só
olaj Elkészítés:
A darált sertéshúst, a vízbe beáztatott zsemlét, a tojást, a sót, a zúzott fokhagymát és a kevés olajon megpárolt, apróra vágott póréhagymát alaposan összedolgozzuk. Egy alufóliát vékonyan megkenünk olajjal, belesimítjuk a masszát és meleg sütőben készre sütjük. Ha kicsit kihűlt, felszeleteljük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Az egész család számára elkészíthető étel. Zsírszegényebb húsfélét válasszunk elkészítéséhez, pl. sertéskaraj. Olajként használhatunk olívaolajat, ezzel fontos zsírsavakat tudunk szervezetünknek biztosítani. Vöröshagyma helyett póréhagymát használunk, ez könnyebben emészthető, kevésbé okozhat gyomorpanaszokat.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 231 kcal
Fehérje: 12,8g
Zsír: 16g
Szénhidrát: 1 g