Hozzávalók:
4 fő részére
750 g paradicsom
80 g margarin
bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A paradicsomot rövid időre forró vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk, húsát kockákra vágjuk. A margarin felét serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a feldarabolt paradicsomot és néhány percig forraljuk. A babának valót pici sóval, a család többi részének készültet borssal és bazsalikommal is fűszerezzük, végül a maradék margarint kis darabonként hozzáadjuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Antioxidánsokban, vitaminban, ásványi anyagban (pl. kálium) gazdag, könnyű étel. A babának pl. főtt áttört burgonya és főtt darált hús mellé kínáljuk, a család többi tagja szintén főtt burgonya és főtt hús vagy natúr szelet mellé fogyaszthatja.
TÁPANYAGTARTALOM (1 ADAGRA):
Energia:187kcal
Fehérje: 1,8 g
Zsír: 16 g
Szénhidrát: 7,5