Tészta
1 db tojás
250 g cukor
50 g margarin
250g liszt
2,5 dl tej
2 ek. kakaópor
fél csomag sütőpor
Krém
150 g margarin
500 g gesztenyemassza
300 ml tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
Máz
fél tábla étcsokoládé
10 g vaj Elkészítés:
A tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, cukrot, kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd a maradék tejet is. Jól összedolgozzuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel, felforraljuk, sűrűre főzzük. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarint, az összetört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot és a cukrot, alaposan elkeverjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a megolvasztott vajat, alaposan elkeverjük.
A krémet rákenjük a tésztára, majd (csíkokban) rácsurgatjuk a csokimázat.
Amikor megdermedt, szeleteljük.