Gyermekbetegségek lelki okai: bőrbetegségek, fertőző betegségek

Sari Ilona

Gyerekbetegségek

Sari Ilona


Minden betegségnek lelki okai vannak, mondja kineziológus szakértőnk. De milyen lelki konfliktusa lehet egy csecsemőnek? Véleménye szerint a gyermekbetegségek jól rávilágítanak arra, hogy mit él át éppen a kisbaba, és milyen támogatásra lenne leginkább szüksége.

Amit általában betegségnek nevezünk, az tulajdonképpen csupán a betegség tünete, testi kifejeződése, tartja a kineziológia. Maga a betegség sokkal inkább a tudatban létrejövő diszharmónia, teszi hozzá Sari Ilona kineziológus szakértőnk, aki a lelki aspektusok oldaláról veszi górcső alá a bőrbetegségeket. 

A betegség tünetei rámutatnak hibáinkra
Azt kell észrevennünk, hogy mire akarja ráirányítani a betegség a figyelmünket, illetve a betegség felhívás egyben arra, hogy visszaállításuk a megbomlott harmóniát. Igazi gyógyulást tehát nem a tünetek megszüntetése hozhat, hanem a belső harmónia zavarának felismerése és megszüntetése.  A tünet megmutatja, hogy hol a hiba és mit kell tennünk, hogy belsőleg is újra egészségesek legyünk. 

Amint a konfliktus megoldódik, a tünet is megszűnik
Minden szerv és testrész közvetlen kapcsolatban áll egy meghatározott agyterülettel, onnan kapja a működéshez szükséges információkat. Az adott agyterület bizonyos problémák és konfliktusok feldolgozásáért és megoldásáért is felelős. Ha egy adott agytájék huzamosabb ideig bizonyos konfliktusokkal van elfoglalva, képtelen lesz megfelelően irányítani a neki alárendelt szerv vagy testrész működését. Ezáltal ez rendellenességet idéz elő a megfelelő szerv vagy testrészben, vagyis megjelenik a betegség. 

Abban a pillanatban, ahogy a konfliktus megoldódott, a test működése helyreáll és a tünet megszűnik.

Mit jelez a himlő, kanyaró, mumpsz és már fertőző gyermekbetegség?
Ide sorolható a kanyaró, rózsahimlő, szamárköhögés, mumpsz, skarlát, bárányhimlő.

Ezeknek a betegségeknek a megjelenése mindig egy fordulópontot jelöl a gyermek életében, illetve a betegség a gyermek fejlődését szolgálja. Amikor ezek a betegségek megjelennek, a gyermek konfliktust él át (szüleivel, iskolában, óvodában) és ezek a konfliktusok idegessé, frusztrálttá teszik őket. Ilyenkor gyakran a testnek egy kis pihenésre van szüksége, valamint gyengédségre, figyelemre, és szeretetre. Szimbolikus fordításban a himlő esetében a gyermek több ütemben közeledik az új felé, ami kibírhatatlanul viszket, vagyis irritál. 

A határok megtalálása, a kontaktusképesség és elsősorban a gyengédség témája kapcsolódik ide, és a fejlődés is, ezeken a területeken várható.

A bőr a külvilággal való érintkezés tükre
Jelenleg a leggyakrabban előforduló fertőző betegség a himlő. Ennek a betegségnek a legnyilvánvalóbb megjelenése a bőr felszíne. A bőr az egész testet befedi és elhatárolja, valamint a test egyik legfontosabb szerve. Olyan védelmi rendszer, ami precízen kijelöli az életteret. A külvilággal való kapcsolat minőségét a bőr állapota tükrözi. 

Mit jeleznek a bőrbetegségek, bőrkiütések és hólyagocskák?
Maga a bőrkiütés nem más, mint felhívás, hogy többet foglalkozzanak velem, és ha ez még viszket is, akkor ez a vágy nem hagyja magát többé elfojtani.

A hólyagocskák elvakarása azt jelképezi, hogy a gyermek szeretné megnyitni korlátait és ennek érdekében még a bőrét is hajlandó feltépni. A határok megnyitásának az a célja, hogy a a régi (mérgező) dolgok kijussanak és helyet adjanak az újnak, a fejlődést elősegítő dolgoknak.

A láz elfojtott dühöt és sérelmet jelent
Az említett betegségek mindegyikére jellemző a láz. A láz belső konfliktust, dühöt, elfojtott sérelmet takar. A gyermek nem képes mentálisan feldolgozni az érzelmeit, ezért azt testi szinten kell megélnie, kifejeznie. A láz jelzi az általános erők mozgósítását a szervezetben.

A szülőnek is van feladata a gyermek megbetegedésekor
Fertőző betegségek megjelenésekor a szülők felhívást kapnak, hogy segítsék gyermekeiket, hogy kedvezően viszonyuljanak az új impulzusokhoz, amelyek már izgatják és vakarózásra késztetik őket. A szülő feladata a gyermek támogatása abban is, hogy bátran és nyíltan merészkedjen saját határain túlra.

Sok szeretetre és türelemre van szüksége a gyermekeknek - csak nem tudják elmondani
Minden gyermekbetegségre igaz, esélyt adnak arra, hogy a szükséges érlelődési folyamat valóban előre haladjon. Amire a gyermeknek szüksége van, az a mérhetetlen figyelmesség, türelem, és mindenekelőtt sok-sok szeretet.

Megjegyzés: Cikkünk nem orvosi tényeken alapszik, szakértőnk a kineziológia szemszögéből elemezte a bőrbetegségek lehetséges okait!

Fotó: Freedigitalphotos.net
TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR »


Sari Ilona

Gyerekbetegségek

Sari Ilona


2014.04.24