200 g karfiol
10 g póréhagyma
10 ml olaj
1 db tojás
fűszerpaprika (nem erős!)
só Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott póréhagymát, tűzről levéve hozzáadunk egy kevés fűszerpaprikát, sót, majd a rózsáira szedett karfiolt. Állandóan vizet aláöntve puhára pároljuk. Mikor a karfiol megpuhult, elpárologtatjuk a maradék vizet, ráöntjük az előzőleg felvert tojást, és alaposan átsütjük.
TÁPÉRTÉKTARTALOM:
Energia: 220,8 kcal
Fehérje: 10,2 g
Zsír: 15,5 g
Szénhidrát: 7,8 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Könnyen elkészíthető, ízletes étel az egész család számára. Kínáljunk mellé kenyeret vagy főtt burgonyát és valamilyen nyers zöldség vagy salátafélét! Olajként használhatunk olívaolajat, fontos zsírsavakat tartalmaz. Vigyázzunk arra, hogy a hagyma ne piruljon meg az olajban, akkor nehezen emészthetővé válik.