100 g darált sertéscomb, vagy karaj
30 ml tejszín
1 db tojás
10 g liszt
10 g vaj
só
petrezselyemzöld Elkészítés:
A lisztet szárazon világosra pirítjuk, tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a darált, főtt húst, az egész tojással elkevert tejszínt és alaposan összedolgozzuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel és sóval ízesítjük, végül a tűzre visszatéve takaréklángon besűrítjük. Kanállal kis „galuskákat” formázva tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Főzelékek, burgonyapüré mellé könnyű, enyhén fűszerezett feltét. Fehérjében (hús, tojásfehérje miatt) és energiában (tejszín, vaj miatt) gazdag.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 494,5 kcal
Fehérje: 24,6 g
Zsír: 42,7 g
Szénhidrát: 9,7 g