30 g rizs
50 g darált csirkemell
15 ml olaj
petrezselyemzöld
pici só Elkészítés:
A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A darált csirkemellet az olajon megpároljuk, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Mikor megpuhult, összekeverjük a megfőtt rizzsel.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ha a baba már megszokta a rizst és a csirkehúst, a kettőt jól tudjuk kombinálni. A rizs kitűnő szénhidrátforrás, a csirkemell fehérjében gazdag, de zsírban szegény alapanyag. A petrezselyemzöld kímélő zöldfűszer, nem irritálja a baba érzékeny gyomrát. Ezt az ételt a család többi tagjának is el lehet készíteni, mikor kímélő ételre van szükség, pl. gyomorrontás estén. Ilyenkor olaj nélkül készítsük az ételt, a csirkemellet is főzzük párolás helyett.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 301,1 kcal
Fehérje: 14,7 g
Zsír: 15,5 g
Szénhidrát: 23,3 g