100 g csirkemell
10 ml olaj
10 g liszt
50 ml joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
só Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Az éppen melegedő olajon átforgatjuk a nagyon apróra vágott újhagymát és fehéredésig a csirkehúst. Sózzuk, majd kevés vizet aláöntve pároljuk. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel, majd folyamatos keverés mellett a puha húshoz adjuk, majd alaposan átforraljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A csirkemell tökéletes fehérjeforrás, zsírban szegény húsrész. A joghurt kalciumot biztosít a szervezetnek, ami mind gyermekkorban, mind felnőttkorban segít megelőzni, illetve kezelni a csontritkulást.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 266,3 kcal
Fehérje: 27,8 g
Zsír: 12,8 g
Szénhidrát: 9,8 g