80 g csirkemellfilé
50 ml joghurt
15 g liszt
olaj
só
kapor Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon átfuttatjuk, amíg fehér lesz. Vizet aláöntve puhára pároljuk, közben sózzuk, megszórjuk apróra vágott kaporral. A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd hozzámelegítjük a húshoz. Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, a liszt íze elfő. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A savanykás joghurt és a kapor jellegzetes íze jól passzol a csirkehúshoz. A csikremell fehérjében gazdag, zsírban szegény húsrész, jó választás a kicsinek és a család többi tagjának egyaránt.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 177,2 kcal
Fehérje: 20,7 g
Zsír: 3,8 g
Szénhidrát: 16,7 g