5 dkg karfiol
10 dkg burgonya
margarin
Elkészítés:
A karfiolt és a krumplit fedő alatt kevés vízben megfőzzük, szitán áttörjük és a főzőlével, valamint egy pici margarinnal kikeverjük.
Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A karfiolt főzés helyett párolhatjuk. Ezek az eljárások zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Ha a baba puffadásra hajlamos, célszerű külön megfőzni a karfiolt, 2 vízben. Először bő vízben puhára főzzük, ezt a főzőlevet kiöntjük, majd új vízben tovább főzzük. Ne tegyünk fedőt rá, így tovább csökkenthető a puffasztó hatású illóolajok mennyisége.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 108,7 kcal
Fehérje: 3,7 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 22 g