Kevert fánk eperszósszal

Szülők lapja

Baba receptek Sütemények

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Sütemények
12 hónapos kortól

Kevert fánk eperszósszal Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 tojás
1 pohár natúr joghurt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez

300 g gyorsfagyasztott eper
50 g cukor
Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. A masszából evőkanállal kis fánkokat szaggatunk az előmelegített olajba, majd aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórjuk.

Az epret kiolvasztjuk, ízlés szerinti cukorral pépesre főzzük. A végén villával összetörhetjük vagy turmixolhatjuk. A fánk mellé kistálkákban kínáljuk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

A farsangi időszak gyakori, kedvelt süteménye a fánk. Ez a kevert fánk egyszerűen, gyorsan elkészíthető, könnyebben emészthető kelesztett „társaihoz” képest. A házilag készült eperszósszal igazi ínyencség lehet.


Szülők lapja

Baba receptek Sütemények

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Sütemények
12 hónapos kortól

Baba receptek

Baba recept gyűjteményünkből több mint 200 étel, ital közül tudsz választani a babádnak. A receptek korcsoportokra vannak bontva, már 6 hónapos kortól vannak bébiitalok, levesek, pépek, főzelékek, feltétek, uzsonnák, édességek babáknak.

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré