15 dkg liszt
1 tojás
1 pohár natúr joghurt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez
300 g gyorsfagyasztott eper
50 g cukor Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. A masszából evőkanállal kis fánkokat szaggatunk az előmelegített olajba, majd aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórjuk.
Az epret kiolvasztjuk, ízlés szerinti cukorral pépesre főzzük. A végén villával összetörhetjük vagy turmixolhatjuk. A fánk mellé kistálkákban kínáljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A farsangi időszak gyakori, kedvelt süteménye a fánk. Ez a kevert fánk egyszerűen, gyorsan elkészíthető, könnyebben emészthető kelesztett „társaihoz” képest. A házilag készült eperszósszal igazi ínyencség lehet.