Kukorica-labirintus 2023: Találd meg a kiutat a több mint 5 kilométeres kukorica-útvesztőben Kiszomboron

Szülők lapja

Szülők lapja


Kukorica-labirintus 2023: Találd meg a kiutat a több mint 5 kilométeres kukorica-útvesztőben Kiszomboron A kiszombori kukoricalabirintus már 15. éve várja a látogatókat. A július 15-től augusztus 20-ig látogatható kukorica útvesztő ki- és bejárata között körülbelül másfél óra utat kell megtenni, hacsak el nem tévedsz. Egy öthektáros kukoricatáblában 5,5 kilométeres labirintust készítettek a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszombor határában, a július 15-én, szombaton nyíló útvesztő ki- és bejárata között egy óra, egy óra húsz percnyi utat kell megtenni, ha a vállalkozó szellemű látogató nem téved el.

A sokak által kedvelt labirintusjáték életnagyságú változatát négy ember mintegy 400 óra munkával készítette el. Kapa és mérőszalag segítségével vágták be tíz centis pontossággal a másfél méter széles utcákat a növények nyolcleveles korában a kukorica közé - mondta Endrész Erzsébet, a szervező Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke az MTI-nek.Szimbolikus rajzok a labirintusban
Az ösvények alkotta rajz - melyet előbb milliméterpapíron terveztek meg kicsiben - központi figurája egy olajkút, mivel ötven évvel ezelőtt, 1973-ban fúrták az elsőt a faluban, és a kőolajbányászat sok embernek adott munkát a térségben az elmúlt fél évszázadban. Megjelenik a XV-ös római szám is, hiszen ez a tizenötödik, jubileumi nyár, amikor útvesztő készült a Makóhoz közeli község határában.

2,5 méter magas
A növények magassága a csapadékos időjárásnak és a felhasznált vetőmagnak - melyet a Gabonakutató biztosított - köszönhetően eléri, sőt néhol meghaladja 2,5 métert, így a látogató csak a kék eget és a kukoricasor által alkotott zöld falat látja.

A labirintus július 15-től a kukorica betakarításáig, a tervek szerint augusztus 20-ig látogatható, sötétedés után tanácsos zseblámpa használata.

Kiszombori kukoricalabirintus nyitvatartás:
hétfő - csütörtök: 16-20 óra
péntek: 16-24 óra
szombat: 16-24 óra
vasárnap: 16-20 óra

Adománybelépő:
Gyermekeknek 500 Ft adomány
Felnőtteknek 1000 Ft adomány

A belépővel a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör közösségnek: községnek, térségnek rendezett, következő évi hagyományőrző, kulturális programjainak megvalósulását támogatod.

Forrás: MTI, utveszto.com
Fotó: utveszto.com

Szülők lapja

Szülők lapja


2023.07.12