1 fő részére
2,5 dl víz
50 g kukoricadara
10 g margarin
10 g cukor
vanília
Elkészítés:
A vizet felforraljuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Kb. 5 percig főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a margarint, majd duzzadni hagyjuk a darát. Egy pudingformát kikenünk margarinnal, beletesszük a masszát, és 5 percre forró sütőbe tesszük. Sütőből kivéve óvatosan egy tányérra borítjuk a pudingot. Gyümölcslekvárral, gyümölcspéppel vagy gyümölcsöntettel tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezt az édességet egy éves kor alatt is adhatjuk a babának, hiszen nem tartalmaz allergizáló hatású tejet vagy gabonafélét. Ha gyümölcspürét adunk hozzá, a pudingból kihagyhatjuk a cukrot. A család többi tagjának is finom desszert.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 292 kcal
Fehérje: 4,8 g
Zsír: 9,4 g
Szénhidrát: 46,1 g