30 dkg kukoricaliszt
10 dkg margarin
10 dkg cukor
fél teáskanál sütőpor Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órára hideg helyre tesszük pihenni. Ezután kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, különböző formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral lefedett tepsire rakjuk őket, és aranysárgára sütjük őket. Vigyázzunk, mert az alja hamar megég, gyakran ellenőrizzük!
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ezt az egyszerű süteményt a már darabos ételt fogyasztó baba is eheti, azonban vigyázzunk arra, nehogy félrenyelje! Összetevőinek köszönhetően már 12 hónapos kor alatt is adható ropogtatnivaló, mivel nem tartalmaz érzékenységet okozó tej- és gluténszármazékot. A tésztát ízesíthetjük különböző fűszerekkel, pl. fahéj, reszelt citromhéj, vanília. Fém dobozban sokáig eláll ez a sütemény.