Légitársaságot alapított a 10 éves kisfiú, majd levelet írt a konkurenciának - Meglepődött, amikor megkapta a választ

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Légitársaságot alapított a 10 éves kisfiú, majd levelet írt a konkurenciának - Meglepődött, amikor megkapta a választ Mint tudjuk, már a gyerekek sem egyformák. Van, aki tízévesen biciklifogózik a barátaival, Barbie-babával játszik vagy épp falja a könyveket - más meg légitársaságot alapít, mint ez a kisfiú. Mint tudjuk, már a gyerekek sem egyformák. Van, aki tízévesen biciklifogózik a barátaival, Barbie-babával játszik vagy épp falja a könyveket.

10 évesen saját légitársaság
Más meg - csak úgy lazán - megalapít egy légitársaságot, mint tette azt példának okáért az ausztrál Alex Jacquot. Hogy a 10 éves fiúcska a napokban világhírnévre tett szert, azt részben eme fantasztikusan merész ötletének köszönheti (hogy tudniillik létrehozta az Oceania Express névre keresztelt társaságát), részben pedig annak, hogy nagy bátran levelet írt a Qantas nevű ausztrál légitársaság vezérigazgatójának, Alan Joyce-nak.

quantas

Levelet írt a "konkurenciának"
Az ákombákom betűkkel, kézzel írt levélben röviden bemutatta a légitársaságát: elmesélte, hogy már tudja, milyen gépekkel repülnek majd, megvannak a vezetői kinevezések a legfontosabb pozíciókra, valamint gondoskodott a fedélzeti ellátásról is.

Ugyanakkor a kérdéseit is feltette a Qantas CEO-jának: mivel most éppen iskolai szünete van, így több ideje jut a tervezgetésre, viszont nem tudja, milyen irányba induljon el, így mindenképpen örülne néhány jó tanácsnak ez ügyben. Valamint azt is felvetette, egy Sydney-ből Londonba tartó járaton 25 órát kénytelenek az emberek eltölteni, tehát meg kell oldani az alvás kérdését, de nem igazán tudja, hogyan lehetne, ezért kérdezi a CEO-t, van-e erre ötlete.

Megjött a válaszlevél!
Február végén aztán levelet hozott a postás Alexnek - kiderült, hogy Alan Joyce komolyan vette a levelét, és válaszolt is neki! Elöljáróban megjegyezte, hogy bár nem szokott üzleti tanácsokat adni a vetélytársaknak, ezúttal kivételt tesz, mert egykor ő is hasonló kisfiú volt, aki már korán lelkesedett a repülésért. Néhány tanáccsal is szolgált: leírta, hogy elsődleges szempont egy légitársaságnál a biztonság, másodszor pedig a kényelem és az elérhetőség. Mindemellett egy ausztrál légitársaságnál talán még fontosabb odafigyelni a kényelmi szolgáltatásokra, hiszen itt a tengerentúli utaknál akár 21 óra repülésre is fel kell készülni.

quantas
Alan Joyce - Forrás: Facebook/Qantas

Végezetül a férfi felajánlotta a kisfiúnak, hogy a továbbiakat személyesen beszéljék meg, ezért meghívta magához egy üzleti megbeszélésre, ahol természetesen a Qantas főhadiszállásán is körbevezeti majd.

- Amikor megjött a levél, feltéptem a borítékot, gyorsan átolvastam és annyira izgatott lettem, hogy 10 percig csak fel alá rohangáltam a házban, nem hittem a szememnek - mesélte lelkendezve a fiú a 4BC rádiónak.

Állandóan a repülőkkel van elfoglalva
Alex tényleg nagyon komolyan gondolja a repülőzést - édesanyja a The Australian lapnak elmondta, a lakás tele van a kisfiú jegyzetfüzeteivel, amibe a repülőgépek adatait gyűjti, külön csoportosítva, hogy melyik úti célhoz milyen járatot képzel el. A barátaival pedig rendszeresen meetingelnek az iskolában, hogy kidolgozzák a részleteket a légitársaságukkal kapcsolatban.

Jelenleg Alan Joyce válaszára várnak, hogy leegyeztessék, az általuk javasolt időpontok közül melyiken tudnak majd találkozni és eszmét cserélni.

Forrás: Foxnews.com, Dailymail.co.uk
Fotó: Twitter/Qantas

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.03.12