Madársaláta 200 g
Tojás 4 db
Paradicsom 1 db
Uborka 1 közepes darab
Sonka 30 g
Natúr zsírszegény joghurt 2 dl
Retek 3 közepes db Elkészítés:
A keményre főzött tojásokat daraboljuk cikkekre. A megmosott medvehagymát szeleteljük csíkokra. Az uborkát és a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A retket daraboljuk hasábokra. A nyersanyagokat halmozzuk tálra és öntsük le joghurttal.
Megszórhatjuk egy kevés gépsonkával.
Egy adag étel energia és tápanyagtartalma:
Energia | Fehérje | Szénhidrát | Zsír | Élelmi rost | Só |
140 kcal | 10 g | 5 g | 8 g | 1 g | 655 mg |
Dietetikus véleménye
Madársaláta kellemes lágy ízvilággal rendelkezik, apró leveleivel könnyen lehet dolgozni. Értékes beltartalmi anyagokkal rendelkezik, amelyek segítik az emésztést és támogatják az immunrendszert.
A salátákban érdemes az egyes hozzávalókat minél sokrétűbben szeletelni, hiszen az étel látványa nagyban befolyásolja a gyermekek döntését. Fokozhatjuk a gyerkőcök zöldség evési szokását az által, ha sokszínű zöldségeket használunk, és az egyes zöldségféléket eltérő képen szeleteljük. A sárgarépát könnyű hasábra vágni, a káposztát reszelni célszerű, az uborka alkalmas dekorfaragásra.
Figyeljünk a sonka minőségére. Válasszunk olyan terméket, amelyiknek kevés a látható zsírtartalma.