200 g meggy
15 g liszt
30 ml joghurt
10 g cukor
citromlé, citromhéj, fahéj Elkészítés:
Kb. 200 ml vizet felteszünk forrni, beletesszük az egész fahéjat, a citrom alaposan megmosott, vékonyan levágott héját. Ezt fedővel lefedve kb. 10 percig forraljuk, ezután kiszedjük belőle a fűszereket. Beletesszük a magozott, felezett meggyet, főzzük néhány percig. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, kanalanként a forró mártásalapból adunk hozzá egy kicsit, majd az egészet összekeverjük. Jól kiforraljuk. A végén kevés cukorral és citromlével ízesíthetjük. Turmixolhatjuk is, de „darabosan” is finom.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Az egész család számára finom étel pl. főtt hús és pirított dara mellé. Idény szerint friss, fagyasztott vagy befőtt meggyből is készíthetjük. A friss citromlevet a végén, főzés után érdemes hozzáadni, így jobban megőrzi C-vitamin-tartalmát.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 209 kcal
Fehérje: 3,5 g
Zsír: 1,3 g
Szénhidrát: 43,6 g