2 db tojás
80 gr reszelt sajt
30 gr vaj, vagy olaj Elkészítés:
A tojásokat felverjük, a reszelt sajt felét belekeverjük. Az így kapott masszából két lapot sütünk. Csak az egyik oldalát sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal és egymásra hajtjuk.
Ízesíthető sóskával, spenóttal, reszelt sárgarépával, párolt zöldborsóval, sonkával, illetve 2 éves kor felett már gombával is.
Önálló ételként, nyers salátához, de akár feltétként főzelékhez is tálalható.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A sajt gazdag kalciumforrásban, ez a megfelelő csontfejlődéshez szükséges. Olajnak választhatunk olívaolajat, ez fontos zsírsavakat tartalmaz.
TÁPANYAGTARTALOM vajjal:
Energia: 2791,9 kJ / 664,6 kcal
Fehérje: 33,08 g
Zsír: 56,08 g
Szénhidrát: 2,03 g
TÁPANYAGTARTALOM olajjal:
Energia: 3021,4 kJ / 719,2 kcal
Fehérje: 32,96g
Zsír: 62,02 g
Szénhidrát: 1,88 g