100 g csirkemell
2 szelet sült sonka
2 szelet sajt
fűszerkeverék
10 olaj
10 g liszt Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Kevés sültcsirke fűszerkeverékkel bedörzsöljük a hússzeleteket, lisztbe forgatjuk, majd nagyon pici olajon egy serpenyőben mindkét oldalán félig puhára sütjük. Egy tűzálló üvegtálat nagyon vékonyan kiolajozunk. Belefektetjük a hússzeletet, ráfektetjük a sonkaszeleteket és a sajtot, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és a sajt pirosra sül.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Fehérjében, vasban, kalciumban gazdag étel, ezekre a várandósság alatt nagy szüksége van a szervezetnek. A sült hús mellé barnarizst, rizibizit, vagy burgonyapürét válasszunk köretnek.