40 g sűrített paradicsom
10 g liszt
5 ml étolaj
10 g száraztészta (pl. betűtészta)
só
zellergumó
Elkészítés:
Az olajon átfuttatjuk a lisztet, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük hideg vízzel (kb. 200 ml). Beletesszük a megtisztított, egészben hagyott zellergumó darabot és felforraljuk a levest. Kivesszük belőle a zellert és belefőzzük a száraztésztát.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A babák által is kedvelt leves, kellemes íze és élénk színe miatt. A leves segít fedezni a napi folyadékszükségletet. Tésztabetét helyett tehetünk bele meghámozott, apróra vágott friss paradicsomot. Ekkor már ne főzzük a levest. Mivel liszttel sűrítjük, csak 12 hónapos kortól adjuk a babának ezt a levest.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 127,9 kcal
Fehérje: 3,2 g
Zsír: 5 g
Szénhidrát: 15,6 g