Hozzávalók:
1, vagy 2 db paradicsom
6,5 dkg burgonya
Elkészítés:
A paradicsomot nyersen szitán átpaszírozzuk, 2 evőkanál vizet adunk hozzá és felforraljuk (egészen addig, amíg kissé bebőrösödik).
A krumplit kevés vízben puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és összeforraljuk.
Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A színes főzeléknövényeket pedig főzés helyett párolhatjuk. Ezek az eljárások zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Kellemesen savanykás étel, élénk színe miatt a baba szívesen fogyaszthatja. Vitaminban, védőanyagokban gazdag étel.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 82,8 kcal
Fehérje: 2,6 g
Zsír: - g
Szénhidrát: 17 g