Hozzávalók:
1 kisbaba részére:
100 gramm burgonya
1-2 db friss paradicsom
1 kis zellerlevél
1 teáskanál olaj
Elkészítés:
A megtisztított, kockára vágott burgonyát beletesszük egy kis lábosba. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a burgonyát éppen ellepje. Forrástól számítva 15-20 percig lassú tűzön puhára főzzük. Közben a friss paradicsomokat nyersen átpasszírozzuk egy szűrőszitán, majd hozzáadjuk a burgonyához az apróra vágott zellerlevelekkel együtt. Addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik. A megpuhult burgonyát áttörjük és az olajat hozzáadva finomra habosítjuk takaréklángon. Feltétnek húspürét kínálunk hozzá. Ajánlott 7 hónapos kortól.
Dietetikus véleménye
A paradicsomot lecserélhetjük jó minőségű paradicsomlére vagy paradicsompürére. Válasszunk olyan terméket, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot.
A felnőttek jelentős többsége a paradicsomos burgonya/ paradicsomos káposzta főzeléket cukrosan szereti. Ne tegyünk a pici ételébe cukrot, mert nem kell feleslegesen hozzászoktatni a gyerekeket a cukorhoz. Jelenleg az országunkban minden negyedik kislány és minden ötödik kisfiú elhízott, akiknek akár 80%-a is küzdhet súlyproblémákkal felnőttként. Az elhízás megelőzhető, de ehhez tudatos szülői magatartásra van szükség.
Tápanyagtartalom / fő
Energia | Fehérje | Szénhidrát | Zsír | Élelmi rost | Só |
166 kcal | 4,5 g | 26 g | 5 g | 6 g | 0,05 g |
TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>