150 g fejes káposzta
40 g paradicsompüré
10 g liszt
só Elkészítés:
A fejes káposztát apróra gyaluljuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompüré kétharmadát és tovább főzzük. A lisztet szárazon enyhén megpirítjuk, hozzátesszük a maradék paradicsompürét, rövid ideig együtt pirítjuk tovább, majd hideg vízzel csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a káposztához. Jól felforraljuk és melegen tálaljuk.
TÁPANYAGOK:
Energia: 148,6 g
Fehérje: 6,2 g
Zsír: 1
Szénhidrát: 28,1
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Ízletes, szénhidrátban gazdag étel. Kellemesen savanykás íze, élénk színe miatt a babák is kedvelik. A káposzta és a paradicsom ásványi anyagokban, és úgynevezett antioxidánsokban gazdag. Ha a pici puffadásra hajlamos, a káposzta főzésénél az első főzőlevet kiöntjük, és új vízben főzzük tovább, fedő nélkül.