Piskóta
6 db tojás
4 kanál liszt
6 kanál cukor
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
vaníliáscukor, citrom reszelt héja
Tetejére:
magozott meggy, cseresznye
zselatin
gyümölcslé Elkészítés:
Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a cukorral, olajjal, reszelt citromhéjjal. Apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Egy margarinnal kikent, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tortába szúrt villára nem ragad a tészta. Amikor megsült, kiszedjük a formából.
A tortalapra halmozzuk a megtisztított, kimagozott gyümölcsöket. A zselatint elkészítjük a zacskóján lévő utasítás alapján, majd a tortára öntjük. Hűtés után fogyasztható.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Nyáron finom sütemény a friss gyümölcsökből elkészített gyümölcstorta. Meggy és cseresznye helyett bármilyen idénygyümölcsöt tehetünk rá.