500 g darált pulykamell
100 g zabkorpa
3 gerezd fokhagyma
50 g vöröshagyma
50 g apróra vágott zöldpaprika
só
olívaolaj a sütéshez Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit állni hagyjuk. Kis lepényeket formázunk belőle, serpenyőben mindkét oldalát átsütjük. De süthetjük grillen is.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A zabbal készült ételeket csak 12 hónapos kor után célszerű adni a kicsiknek, gluténtartalma miatt. A zabkorpa segít megelőzni a rostszegény táplálkozás tüneteit, pl. a székrekedést. Fűszerezésként csak friss zöldségféléket használunk, de ez is intenzív ízűvé teszi. Ezt a húspogácsát adhatjuk főzelék mellé feltétként, de készíthetünk belőle hamburgert is, zsemlében, sok zöldséggel.