Pulykaburger

Szülők lapja

Baba receptek Feltétek a főzelékhez

12 hónapos kortól

Szülők lapja


Pulykaburger Hozzávalók:
500 g darált pulykamell
100 g zabkorpa
3 gerezd fokhagyma
50 g vöröshagyma
50 g apróra vágott zöldpaprika

olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:

Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit állni hagyjuk. Kis lepényeket formázunk belőle, serpenyőben mindkét oldalát átsütjük. De süthetjük grillen is.


DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

A zabbal készült ételeket csak 12 hónapos kor után célszerű adni a kicsiknek, gluténtartalma miatt. A zabkorpa segít megelőzni a rostszegény táplálkozás tüneteit, pl. a székrekedést. Fűszerezésként csak friss zöldségféléket használunk, de ez is intenzív ízűvé teszi. Ezt a húspogácsát adhatjuk főzelék mellé feltétként, de készíthetünk belőle hamburgert is, zsemlében, sok zöldséggel.


Szülők lapja

Baba receptek Feltétek a főzelékhez

12 hónapos kortól

Szülők lapja


Baba receptek

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré