Hozzávalók 1 főre
- 40 g pulykahús
- petrezselyemzöld
- zellerlevél Elkészítés:
Erre a célra a pulyka mellét használjuk fel. A húst szálaira merőlegesen 2 ujjnyi vastagságúra szeleteljük, és húskalapáccsal enyhén kiverjük. A megmosott színhúst addig főzzük, míg villával szétvágható nem lesz. Nagy gondot okozhat a hús kis mennyisége miatti darálás, ezért a 3 betétes kézidaráló beszerzését javaslom. Eleinte a húst kétszer kell megdarálnunk, később már egyszer is elegendő lesz.
Dietetikus véleménye:
A pulykamell mellett adhatunk a babának ebben az életkorban csirkemellet is. Figyeljünk arra, hogy friss, fiatal állat húsát kínáljuk a gyermekünknek. Az előforduló inakat, látható zsiradékot minden esetben távolítsuk el. Nem szükséges fűszerezni a húst, de ha mégis szeretnénk, akkor csak petrezselyem zöldjével vagy zellerlevéllel tegyük azt. Sót ne használjunk! Ajánlott 7 hónapos kortól.
Energia: 42,3 kcal
Fehérje: 9,6 g
Szénhidrát: 0 g
Zsír: 0,4 g
Élelmi rost: 0 g
Só: 0,05 g