Rakott brokkoli

Szülők lapja

Baba receptek Egytálételek

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Egytálételek
12 hónapos kortól

Rakott brokkoli Hozzávalók:
200 g brokkoli
50 g darált sertéskaraj
30 g rizs
30 ml joghurt
20 g óvári sajt
5 ml olaj
vaj
póréhagyma
só, pici kakukkfű
Elkészítés:

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A friss, gyenge póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy edénybe öntjük, rátesszük a hagymát, a darált húst, fűszerezzük kevés kakukkfűvel. Vizet folyamatosan aláöntve puhára pároljuk. A rizst bő vízben készre főzzük, majd összekeverjük a kész hússal. Egy hőálló üvegtálat kevés vajjal kikenünk, beleöntjük a brokkolit, rárétegezzük a rizses húst, a tetejére öntjük a joghurtot és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük.



TÁPANYAGTARTALOM

Energia: 315,4 kcal
Fehérje: 26,4 g
Zsír: 10,1 g
Szénhidrát: 29,2 g



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

A sertéshús és a sajt miatt fehérjében gazdag, a sajt és a joghurt miatt kalciumban is gazdag étel. A rizs megfelelő szénhidrátot biztosít. A brokkoli jellegzetes ízű alapanyag, nem igényel túlzott fűszerezést. Ha a brokkolit nem bő vízben, hanem megfelelő edény segítségével forró víz gőzében főzzük, jobban megőrzi vitamintartalmát.


Szülők lapja

Baba receptek Egytálételek

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Egytálételek
12 hónapos kortól

Baba receptek

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré