200 g brokkoli
50 g darált sertéskaraj
30 g rizs
30 ml joghurt
20 g óvári sajt
5 ml olaj
vaj
póréhagyma
só, pici kakukkfű
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A friss, gyenge póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy edénybe öntjük, rátesszük a hagymát, a darált húst, fűszerezzük kevés kakukkfűvel. Vizet folyamatosan aláöntve puhára pároljuk. A rizst bő vízben készre főzzük, majd összekeverjük a kész hússal. Egy hőálló üvegtálat kevés vajjal kikenünk, beleöntjük a brokkolit, rárétegezzük a rizses húst, a tetejére öntjük a joghurtot és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 315,4 kcal
Fehérje: 26,4 g
Zsír: 10,1 g
Szénhidrát: 29,2 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A sertéshús és a sajt miatt fehérjében gazdag, a sajt és a joghurt miatt kalciumban is gazdag étel. A rizs megfelelő szénhidrátot biztosít. A brokkoli jellegzetes ízű alapanyag, nem igényel túlzott fűszerezést. Ha a brokkolit nem bő vízben, hanem megfelelő edény segítségével forró víz gőzében főzzük, jobban megőrzi vitamintartalmát.