2 db burgonya
2-3 ek joghurt
1 db paradicsom
100 g darált csirkemell
margarin
petrezselyem Elkészítés:
A 2 közepes méretű burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, vagy megsütjük, majd hámozás után krumplinyomón áttörjük.
Egy kis méretű (cca. 7-8 cm) átmérőjű hőálló edényt margarinnal kikenünk és a burgonya felét bele simítjuk. Erre paradicsommal, apróra vágott petrezselyemmel megpárolt, darált csirkemellet teszünk.
A burgonya másik felével befedjük, majd 2-3 evőkanál joghurttal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A burgonya megfelelő szénhidrátmennyiséget biztosít, a joghurt kalciumban gazdag, a benne található baktériumok segítenek kialakítani a megfelelő bélflórát. A paradicsom vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes. A csirkemell tökéletes fehérjeforrás, alacsony zsírtartalommal.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 599 kcal
Fehérje: 42,1 g
Zsír: 12,1 g
Szénhidrát: 77,5 g