
Hozzávalók 1 fő részére
200 g cukkini
50 g rizs
80 g darált hús (sertéskaraj vagy csirkemell)
20 g póréhagyma
10 ml olaj
30 ml tejföl (12%-os)
só, kakukkfű Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, félbevágjuk és enyhén kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, enyhén megsózzuk. A rizst bő vízben megfőzzük. A darált húst és a vékony karikákra vágott póréhagymát olajon átfuttatjuk, sózzuk, fűszerezzük majd vizet aláöntve megpároljuk. Hozzákeverjük a rizst, és az egészet az előkészített cukkinire öntjük. Meglocsoljuk tejföllel és sütőben megsütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A cukkini könnyen emészthető, vízben gazdag zöldségféle. Mivel a póréhagymát nem felhevített olajban sütjük meg, nem okozhat gyomorproblémákat. A kakukkfű intenzív ízű fűszernövény, az étel másfajta fűszerezést nem igényel. A hús megfelelő fehérje- és vasforrás, a rizs megfelelő szénhidrátforrás a fejlődő szervezet számára.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 504 kcal
Fehérje: 24,8 g
Zsír: 33,6 g
Szénhidrát: 50,3 g